top of page

Een bijzondere avond in het Haagse met Minister-President Mark Rutte


Op 25 oktober a.s. heeft Made in Holland het voorrecht om in de leeszaal van Sociëteit De Witte in Den Haag te gast te mogen zijn en aldaar tijdens het diner het gesprek aan te gaan met Minister-President Mark Rutte. Het spreekt voor zich dat u deze bijzondere bijeenkomst in ons lustrumjaar uiteraard niet mag missen.

Het programma

Voorafgaand aan ons gesprek met de Minister-President in de sociëteit, zullen we eerst gezamenlijk een bezoek brengen aan het onlangs volledig verbouwde Mauritshuis. Hier zullen we vanaf 17.00 uur onder begeleiding van speciaal daartoe opgeleide gidsen een rondleiding langs wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de Gouden Eeuw krijgen. Na ons bezoek aan het Mauritshuis gaan we met zijn allen naar de sociëteit, alwaar we omstreeks 18.00 uur in de bar een borrel geserveerd krijgen. Zoals u wellicht bekend is heeft deze sociëteit een rijke geschiedenis, waarbij de essentie van het sociëteitsleven nog steeds dezelfde is als in 1802, namelijk ‘gezellig verkeer en geoorloofde uithuizigheid’. Het spreekt voor zich dat wij ons als MIH-leden in deze beleving natuurlijk prima kunnen vinden. Na afloop van de borrel zullen wij ons voor het diner begeven naar de leeszaal van de sociëteit, waar rond 19.10 uur onze voorzitter de Minister-President officieel zal verwelkomen. Na het voorgerecht zal de Minister-President een rondje maken langs alle tafels, om vervolgens op informele en ontspannen wijze al onze vragen te beantwoorden.

De Minister-President heeft aangegeven dat hij oprecht geïnteresseerd is in wat ons als moderne ondernemers bezighoudt, waar we dagelijks tegen aan lopen en wat we er van vinden. Laten we als MIH-tafelgezelschap van de Minister-President in ieder geval zorgen voor voldoende interessante vragen en suggesties. Na afloop van het vragenrondje en het nuttigen van het dessert verwachten wij rond 22.00 uur het formele programma te kunnen afsluiten. Het mag duidelijk zijn dat dit soort bijeenkomsten altijd onder voorbehoud zijn, want als het landsbelang daarom vraagt, kan de Minister-President altijd nog op het laatste moment verstek laten gaan, al gaan we daar natuurlijk niet vanuit.

16.45 uur Ontvangst in Foyer Mauritshuis (direct door naar het museum) 17.00 uur Rondleiding Mauritshuis 18.00 uur Aperitief in de bar van Sociëteit De Witte 18.45 uur Vertrek naar de leeszaal van Sociëteit De Witte 19.00 uur Ontvangst Minister-President in de leeszaal 19.10 uur Welkomstwoord en korte toespraak door voorzitter MIH 19.15 uur Aanvang diner 19.30 uur Korte toespraak door de Minister-President 19.45 uur Voorgang diner en aanvang gesprek met de Minister-President 21.50 uur Dankwoord door voorzitter MIH 22.00 uur Einde


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page